Linda ter Elst - Praktijk Eigenwijs
15284
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15284,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Linda ter Elst

Linda ter Elst

Hierbij wil ik me graag even voorstellen…

Ik vind het heerlijk om te werken met kind en jongere. Ze doen me vaak versteld staan van hun flexibiliteit en innerlijke kracht. Ik geniet van hun ontwapenende, eigenwijze kijk op de wereld en hun humor.

Ik ben moeder van mijn prachtige dochter en zoon. Ik was jaren geleden werkzaam als verpleegkundige op de afdeling kinderoncologie van het LUMC in Leiden.

Helaas viel ik vanwege ziekte uit en moest ik mijn baan vaarwel zeggen. Dit was een enorme teleurstelling, ik wist me geen raad! Tijdens mijn herstelperiode heb ik intensief gezocht naar een plek waar ik begeleiding zou kunnen krijgen bij de problemen waar ik mee worstelde, die mijn zieke lijf met zich mee brachten en voor mijn persoonlijke groei. Deze plek heb ik gevonden in een therapeutisch proces.

Aansluitend heb ik bij BGL & partners in ’99 de opleiding NLP practitioner en master gevolgd. Tijdens dit twee jaar durend proces kwam ik tot de ontdekking dat mijn lijf en mijn kop, lichaam en psyche, onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar en met de sociale component, het systeem, het contact met de wereld om mij heen.

Ik miste het werken met de kinderen, jongeren en hun ouder(s) en wilde zo graag weer aan de slag! Op dat moment kwam de opleiding tot kindercounselor en kinder-en jeugdtherapeut op mijn pad. Ik begeleid sinds 2006 met zoveel plezier, passie en inspiratie, kinderen, jongeren, jong volwassenen, ouders en het systeem om de uitnodiging aan te gaan de weg van verstrikking naar de mogelijkheden te bewandelen.

Bij het Rots en Water instituut heb ik onder de bezielende leiding van Freerk Ykema zicht gekregen op de psycho-fysieke Rots en Water training. Op een prachtige plek in België heb ik, onder leiding van Linda Geraerds, een krachtige vrouw met een schat aan ervaring, de verdieping van de Rots en Water training voor het werken met meisjes en vrouwen gevolgd. Met het heldere, oplossingsgerichte traject van Caroline Beumer heb ik de weg naar het kids’skills ambassadorschap afgelegd.

Van 2006 tot 2010 heb ik als trainer en inhoudelijk leidinggevende, met eveneens veel passie, plezier en inspiratie mijn kennis en ervaring als therapeut overgedragen aan studenten in de opleiding tot kindercoach en kinder- en jeugdtherapie.

In 2009 heb ik, onder de inspirerende leiding van Louis Crijns en Ellen de Jong, de specialisatie tot Innerchild therapeut gevolgd. Dit heeft me veel inzicht gegeven in het werken met ouder(s) en kinderen, met ouder(s) en jongeren. De plek waar je bent opgegroeid en het systeem, je gezin, waarin je bent opgegroeid, de verschillende situaties die je tijdens je leven hebt meegemaakt, bepalen hoe je in het leven staat, waar je in gelooft, en hoe je als ouder(s) kijkt naar je kind(eren).

De magie van het werken met het systeem en de helende werking hiervan is prachtig. Gedurende een jaar van intensieve, inspirerende training, bij Phoenix opleidingen in Utrecht, heb ik mijn kennis uitgebreid en ben ik tot familieopsteller en systeemtherapeut opgeleid. Sinds januari 2011 ben ik gediplomeerd systeemtherapeut.

In juni 2012 heb ik de opleiding Art of Feminine Presence gevolgd bij Rachael Jayne Groover en ben ik gecertificeerd AFP- trainer. Met deze training begeleid ik (jong volwassen) vrouwen bewust contact te maken met hun vrouwenkracht vanuit   authenticiteit.

In 2013 werd ik uitgenodigd door Nelly ter Voert om de Personal Talent Explorer te leren kennen. Een krachtig instrument, gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk ontwikkeling. Ik deel de visie waarin de focus ligt bij de talenten van mensen en ben als gecertificeerd talentscan-coach bij Kidscompas aangesloten.

Ik ben gediplomeerd NLP-master, Trainer, Kindercoach, Kinder- & jeugdtherapeut, Rots & Water trainer, Inner child therapeut, Systeemtherapeut, Kids’skills ambassador, Teacher in the Art of Feminine Presence en Talentscan-coach bij Kidscompas.

Ik hoop jullie in de komende tijd te ontmoeten in praktijk-EigenWijs!