Annemiek Groot, Apollo Amsterdam - Praktijk Eigenwijs
16421
page-template-default,page,page-id-16421,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Annemiek Groot, Apollo Amsterdam

Afgelopen schooljaar ben ik in contact gekomen met kindertherapeut Linda ter Elst van Praktijk-Eigenwijs. Zij heeft therapie geboden aan een leerling die ernstig in de knoop was gekomen door privé omstandigheden. De ervaring op het gebied van vastlopende relaties en systemen en de deskundigheid die Linda daarin heeft, bood de leerling de mogelijkheid zich weer te ontwikkelen tot een zelfbewust mens met een positief toekomstbeeld en goede schoolresultaten.

In mijn 35-jarige loopbaan als docent en de laatste jaren als leidinggevende op een school voor zorgleerlingen in Amsterdam ben ik veel hulpverleners tegen gekomen. De ervaringen zijn niet positief te noemen. Er gaat veel tijd verloren voordat er actie wordt gestart. Vervolgens wordt er gedurende lange tijd onderzoek naar gedrag gedaan en gebeurt er met een kind in nood niets.

In Praktijk-Eigenwijs is de aanpak gericht op het kind. Na een snelle en adequate intake wordt er vaak, veel en goed geluisterd naar en gepraat met het kind. Ik heb mogen zien dat de leerling zijn sterke punten heeft leren kennen en heeft geleerd om te gaan met zoveel verdriet en onmacht.

Met grote zorgvuldigheid wordt contact onderhouden met school om de therapie momenten af te
stemmen op het schoolrooster. Ook de school heeft kunnen aangeven hoe de mentale ontwikkeling tijdens de sessies verliep zodat de therapie daarop kon aansluiten. Zeer tevreden ben ik over de samenwerking met Linda, over de resultaten bij de leerling en de kwaliteit van de therapie. Ik wens dat veel kinderen en volwassenen de weg naar Linda / Praktijk-Eigenwijs mogen vinden om dezelfde ervaringen te mogen beleven.